Tapje-Tapje Menu

Overzicht / Overview

Naam / NameStijl / Style% ABVVolume / VolumePrijs / Price
Juicy Mango Sour (Poppels, SE)Fruit, Sour4.5 %330 ml7.00 EUR
BOB (Trail & Ale, CAN)Fruit, Sour, Wild5.8 %473 ml12.00 EUR
Poike (‘t Hofbrouwerijke, BE)Blonde ale6.2%330 ml5.00 EUR
Bzart Lambic Millésime 2016 (Oud-Beersel, BE)Lambic, Sparkling wine7.0 %750 ml45.00 EUR
Implosion Fruited (To Øl, DK)NA, Fruit0.3 %330 ml5.50 EUR
Fony’s (Pony’s, BE)NA, Ale0.3%330 ml4.50 EUR

Poppels – Juicy Mango Sour – 7 EUR (4.5 %, 330 ml, Sour)

De Juicy Mango Sour van Poppels in Zweden combineert de zoetheid van mango met een licht zure toets in een troebel biertje. Vergelijkbaar qua stijl met de passievruchten-versie die we bij een voorgaande editie van Hapje-Tapje serveerden.

The Juicy Mango Sour from Poppels in Sweden combines the sweetness of Mango with a mild sour touch in a hazy ale. Similar in style to the passion fruit version we’ve served at past editions of Hapje-Tapje.

Trail & Ale – Bob – 12 EUR (5.8 %, 473 ml, Wild sour ale)

Bob is een uitzonderlijk biertje uit het gamma van zure bieren met wilde gisting van het Canadese Trail & Ale. De naam BOB is een acroniem voor voor Blood Orange Brett, verwijzend naar de belangrijkste ingrediënten die dit licht zure saison bier zijn karakter geven. Wilde Brett gist werd gecombineerd met bloedappelsienen wat resulteert in een zoet-zuur bier dat aan Lambic doet denken, zowel qua neus als smaak.

Bob is a special beer in the selection of sour beers with wild yeast fermentation by the Canadese Trail & Ale. The name BOB is an acronym for Blood Orange Brett, referring to the main ingredients that define the mildly sour flavor of this saison beer. Wild Brett yeast was combined with blood oranges to create a sweet and sour beer, reminiscent of Lambic beers, both in nose and taste.

‘t Hofbourwerijke – Poike – 5 EUR (6.2 %, 330 ml, Blonde ale)

Poike is een lokaal blond bier van ‘t Hofbrouwerijke met een zacht hoppige afdronk.

Poike is a local beer by ‘t Hofbrouwerijke with a mildly hoppy aftertaste.

Oud Beersel – Bzart Lambic Millésime 2016 – 50 EUR (7.0%, 750 ml, Lambic)

Deze Bzart Lambic Millésime 2016 van Oud Beersel is inmiddels een klassieker van deze brouwer. De 2016 versie is bovendien momenteel (bijna) niet meer te vinden. Deze unieke lambiek is het product van een traditioneel gerijpte lambic (12 maanden op houten vaten), die vervolgens gebotteld wordt met schuimwijngist en suiker voor een tweede gisting op fles. Het resultaat is een brut lambiek die goed samengaat met zeevruchten en vis, of als aperitief.

This Bzart Lambic Millésime 2016 by Oud Beersel has become a classic from this brewery. The 2016 version is (almost) impossible to find these days. This unique lambic is the result of a traditionally fermented lambic (12 months in wooden barrels), that subsequently is bottled with sparkling wine yeast and sugar for a second fermentation on bottle. The result is a brut lambic that pairs excellent with seafood and fish or as aperitif.

To Øl – Implosion Fruited – 5.5 EUR (0.3 %, 330 ml, NA, Fruit)

De Implosion Fruited van het Deense To Øl is een alcohovrij fruitbier op basis van frambozen en vlierbloessems. Het is lichtgehopt om de fruittoetsen te laten domineren, met als resultaat een fris NA bier, perfect voor een hete zomerdag.

The Implosion Fruited from the Danish To Øl is a non-alcoholic fruity beer based on Raspberry and Elderflower. It has been mildly hopped to not overpower the fruity touches, resulting in a refreshing NA beer, perfect for a hot summer day.

Pony’s – Fony’s – 4.5 EUR (0.3 %, 330 ml, NA)

Fony’s van de Pony’s brouwerij in Gent is een zacht, fris en kruidig alcoholvrij bier met fruitige toetsen van peer.

Fony’s by the Pony’s brewery in Ghent is a mild, fresh and herby non-alcoholic beer with fruity pear touches.